Eczanelerin çalışma saatlerine korona ayarı

Eczanelerin çalışma saatlerine korona ayarı

Antalya Eczacı Odası Büyük Kongre Delegesi ve önceki dönem Antalya Eczacılar Odası Başkanı Kerem Zabun, koronavirüs önlemleri kapsamında eczanelerin çalışma saatlerinin değişmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 6197 Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki maddeler kapsamındaki belirlenen kararla ilgili konuşan Zabun, “Alınan karar 1 Nisan tarihinden itibaren Antalya’da uygulanacak.  Koronavirüsten kaynaklı önlemlerle vatandaşın çoğu adeta kendini karantinaya alarak sokağa çıkmıyor. Bu durumda inanılmaz bir şekilde eczanelere ilaç almaya gelen hastaların sayısında düşüş yaşandı. Eczanelerde de yarı personel çalıştırma durumları her eczacı tarafından uygulanıyor. Şu anda da ilaç almaya gelen hasta yoğunluğunun çok altına düştük diyebiliriz” dedi.
 
Karaloğlu ve Ulucan’a teşekkür
Antalyalıların ‘Evde kal’ çağrısını başarı ile uyguladıklarını dile getiren Kerem Zabun, “Antalya Valimiz Münir Karaloğlu, Antalya Emniyet Müdürümüz Mehmet Murat Ulucan ve emniyet teşkilatına da çok teşekkür ediyoruz aldıkları önlemler için. Dışarı çıkan insan sayısı azaldığından gerçek hastalar dışında eczanelere pek gelen olmuyor. Tabii ki burada sağlık personelinin de korunması gerekiyor. Mesai saatlerinin kısıtlandırılmasıyla hastalığın bulaş riskini aza indirmiş oluyoruz. Cumartesi günleri de azalan hasta sayısından dolayı nöbetçi eczanelerle hizmet vermek üzere böyle bir karar alınmıştır. Olumlu bir karar olarak değerlendiriyoruz. Sağlık personelinin de ayakta kalması, moralinin, motivasyonunun iyi olması gerekiyor bu süreçte. Askerlerimiz nasıl cephede savaşıyorsa sağlık personelimiz de hastalık cephesinde savaşıyor” ifadelerini kullandı.
 
Hafta içi 09.00-18.00
Zabun, Covid-19 pandemisi sebebiyle yüksek risk grubunda bulunan eczacıların ve yardımcı personelin çalışma saatlerinin düzenlenmesinin çok yerinde bir karar olduğunu vurgulayarak, “Eczanelerde yaşanabilecek bulaş riskini azaltmak ve eczane personellerinin motivasyonunu artırmak amacıyla; Antalya merkez ilçelerinde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu’daki eczanelerin çalışma saatlerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili Antalya Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan başvurular neticesinde alınan cevaba istinaden; ikinci bir duyuru yapılana kadar 1 Nisan 2020 Çarşamba gününden itibaren, Cumartesi günü ise  tam gün nöbet uygulamasına geçilmiş olup, hafta içi açılış 09.00, hafta içi kapanış 18.00 şeklinde düzenlenmiştir. Halihazırda açıklanmış olan Nisan Ayı nöbet çizelgesinde Cumartesi günü nöbetçi olan meslektaşlarımız nöbet mesaisi ise saat 09.00'da başlayacaktır” bilgilendirmesini yaptı. Zabun,  konuşmasının bir bölümünde ise vatandaşa seslenerek, “Eczanelerde ilaç sıkıntısı bulunmamaktadır. Her türlü ilaç mevcuttur” diyerek, “Bizler görevimizin başındayız biraz sabır evde kalın” mesajı verdi.